Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Afkopen alimentatie

Wilt u niet meer periodiek de alimentatie betalen, maar ineens? Dit is mogelijk bij de partneralimentatie. Bij de kinderalimentatie is het afkopen van de alimentatie helaas niet mogelijk. Een advocaat alimentatie kan u adviseren. Alle advocaten aangesloten bij De Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met het familierecht en staan u graag bij. Neem contact op met een advocaat alimentatie voor direct advies.

Afspraken omtrent afkoop

Wanneer u de alimentatie in één keer wilt betalen moet u de afspraken vastleggen op papier. Bij een echtscheiding moet dit in het echtscheidingsconvenant. Een advocaat kan u helpen alle afspraken op papier te zetten en een rechtsgeldige overeenkomst te sluiten.

De afkoop kan geschieden op twee manieren:

  • Via een geldsom
  • Via overbedeling

Geldsom

Als u ineens de alimentatie wilt betalen, dan wordt de partneralimentatie op de normale manier berekend. De betaling geschiedt echter in één keer. Hierna bent u ontslagen van alle verplichtingen van de partneralimentatie.

Overbedeling

Naast de optie van het betalen van een geldsom, kunt u er ook voor kiezen om de inboedel volledig aan uw ex-partner na te laten. U krijgt dan niets uit de inboedel, maar u bent wel van de partneralimentatie af. Naast de inboedel kunt u ook denken aan de waarde van de woning of levensverzekeringen.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel is natuurlijk dat u in één keer klaar bent met uw ex qua financiën (behoudens kinderalimentatie). Een nadeel is dat er geen rekening wordt gehouden met een herziening. Stel u moet tien jaar alimentatie betalen en dat doet u ineens, dan kost dit u gewoon 10 jaar alimentatie ook al hertrouwt uw partner na twee jaar.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl