Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Alimentatie betalen

Wanneer u van uw partner scheidt, is het mogelijk dat u alimentatie aan uw ex-partner moet gaan betalen in de vorm van partneralimentatie of kinderalimentatie. Deze alimentatie is bedoeld voor de ex-partner die anders zelf niet voldoende inkomsten heeft om aan zijn of haar levensonderhoud te kunnen voorzien. Als u wordt geconfronteerd met een verzoek tot alimentatie kunt u het beste een advocaat alimentatie inschakelen om zo een eerlijke regeling te treffen.

Twee soorten alimentatie


Er bestaan twee soorten alimentatie:

De kinderalimentatie is bedoeld voor de kosten die gepaard gaan met de opvoeding van kinderen. De partneralimentatie is bedoeld voor de kosten die de ex-partner zelf maakt. Raadpleeg een advocaat alimentatie als u in een echtscheidingsprocedure zit en wordt geconfronteerd met een verzoek tot het betalen van alimentatie.

Hoogte alimentatie

Samen met uw ex-partner kunt u de hoogte van de alimentatie bepalen. Het afgesproken bedrag aan alimentatie moet u vastleggen in het echtscheidingsconvenant als u scheidt.

Duur van de alimentatie

U en uw ex-partner kunnen zelf afspraken maken over de duur van de alimentatieverplichting. Als u hier niets over hebt afgesproken gelden de wettelijke termijnen welke vaak erg lang kunnen zijn. U doet er daarom goed aan tijdig een advocaat alimentatie in te schakelen wanneer het gaat om alimentatie.

Gewijzigde situatie

Het is mogelijk dat er gedurende de alimentatietermijn omstandigheden ontstaan waardoor u wenst de alimentatie te wijzigen. Zo is het mogelijk dat u zelf te weinig inkomsten heeft om in uw levensonderhoud te kunnen voorzien. Een andere situatie is wangedrag door de ontvanger van alimentatie.

U moet de rechter verzoeken de alimentatie te wijzigen of zelfs te beëindigen. Voor een dergelijk verzoek heeft u een advocaat alimentatie nodig.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl