Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Alimentatie beëindigen

In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om de alimentatie te beëindigen. In beginsel bent u namelijk vrij om de termijn te bepalen wanneer u scheidt van uw ex-partner. Spreekt u geen termijn af? Dan gelden de wettelijke termijnen. De wettelijke termijnen gelden alleen wanneer het gaan om een echtscheiding. Bij een beëindigd geregistreerd partnerschap moet u altijd goede afspraken maken omtrent de duur. Een advocaat alimentatie kan u adviseren. Alle advocaten aangesloten bij De Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met het familierecht en staan u graag bij. Neem contact op met een advocaat alimentatie voor direct advies.

Beëindiging partneralimentatie

De partneralimentatie eindigt automatisch wanneer er sprake is van:

Naast deze omstandigheden kunt u ook samen besluiten de alimentatie te beëindigen. Dit gaat meestal met tussenkomst van een advocaat alimentatie. Raadpleeg een advocaat alimentatie wanneer u meent dat de alimentatie dient te worden beëindigd.

Beëindiging via de rechter

Wanneer er niet van rechtswege een mogelijkheid tot beëindiging van de alimentatie bestaat, of wanneer u er samen niet uitkomt, kunt u de rechter verzoeken de alimentatie te beëindigen. Dit moet via een advocaat alimentatie. Een advocaat alimentatie kan namens u de rechtbank verzoeken de alimentatie te beëindigen.

Verlenging

Bent u het niet eens een beëindiging? Dan kunt u de rechter een verlenging verzoeken. Ook dan heeft u een advocaat nodig. Neem contact op met een van de gespecialiseerde advocaten.

Beëindiging kinderalimentatie

Bij de kinderalimentatie bent u gebonden aan de wettelijke termijn. Hier is niet van af te wijken. U kunt alleen een wijziging aanvragen bij de rechter. Via een advocaat alimentatie kunt u een wijziging bij de rechter verzoeken.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl