Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Hoogte alimentatie

De hoogte van zowel partneralimentatie als kinderalimentatie kunt u samen met uw ex-partner bepalen. Deze afspraken worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant en worden door de rechter beoordeeld. Een advocaat alimentatie kan u tijdens de onderhandeling adviseren en hij kan de afspraken op schrift stellen.

Vaststelling door de rechter

Het is goed denkbaar dat u en uw ex-partner samen niet tot overeenstemming kunnen komen over het te betalen bedrag aan alimentatie. U kunt in dat geval de rechter vragen een bedrag vast te stellen. U heeft een advocaat alimentatie nodig wanneer u naar de rechter gaat gedurende de echtscheidingsprocedure.

Als u niet aan de beide alimentatieverplichtingen (kind en partner) kunt voldoen, gaat de kinderalimentatie voor op de partneralimentatie. Een advocaat alimentatie kan u adviseren bij een dergelijke situatie.

Berekening alimentatie

Zoals gezegd bent u vrij het bedrag vast te stellen. De rechter is gebonden aan de Trema-normen. Daarnaast is het zo dat er voor de partneralimentatie ook de levensstandaard zoals deze gold in het huwelijk wordt meegewogen. Een advocaat alimentatie kan een persoonlijke alimentatieberekening voor u maken.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl