Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Draagkracht (her)berekenen

Om tot een goede alimentatieberekening te komen is het allereerst van belang de draagkracht van de alimentatieplichtige te berekenen. De alimentatieplichtige moet namelijk ook voldoende draagkracht hebben om alimentatie te betalen en ook zelf nog voldoende middelen over te houden voor het levensonderhoud. Een advocaat alimentatie kan een draagkrachtberekening maken. Alle advocaten aangesloten bij De Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met alimentatiezaken en staan u graag bij. Neem contact op met een advocaat alimentatie voor direct advies.

Berekening draagkracht

De berekening is complex. Enerzijds moet er rekening worden gehouden met de financiële situatie van de alimentatieplichtige en anderzijds met de behoefte aan alimentatie van de alimentatiegerechtigde. Ook bij de draagkrachtberekening wordt daarom gebruik gemaakt van de Tremanormen. Een advocaat alimentatie kan voor u een berekening maken.

Voor de kinderalimentatie gelden voor nieuwe gevallen sinds 1 april 2013 nieuwe regels. Lees meer over de nieuwe regels.

Maximale draagkracht

Uit de Tremanormen vloeit voort dat inkomsten, verplichtingen, vaste lasten, belastingvoordelen en toeslagen van de alimentatieplichtige betrokken worden in de berekening. U ziet dus dat de berekening niet eenvoudig is en alleen een specialist of advocaat alimentatie een betrouwbare berekening kan maken.

Alimentatiespecialisten

Wilt u uw draagkracht of de draagkracht van uw ex-partner laten (her)berekenen?

Onze advocaten hebben veel ervaring met alimentatiezaken en berekenen de draagkracht op maat, rekening houdend met al uw feiten en omstandigheden. De berekening wordt speciaal op maat gemaakt.

Vraag een berekening op maat aan.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl