Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Duur van alimentatie

Partneralimentatie


U en uw ex-partner kunnen zelf, naast de hoogte van de alimentatie, ook de termijn van de alimentatie bepalen. Dit geldt voor de partneralimentatie. De maximale termijn is in beginsel twaalf jaar. Duurde uw huwelijk niet langer dan vijf jaar en zijn er geen kinderen geboren? Dan geldt er een termijn tot het betalen van alimentatie gedurende de tijd dat het huwelijk heeft geduurd.

De alimentatie eindigt na het overlijden van één van de ex-partners, bij hetrouwen, samenwonen, het aangaan van een geregistreerd partnerschap of na het verstrijken van de termijn die was afgesproken of was vastgesteld. Raadpleeg een advocaat alimentatie voor advies wanneer u alimentatie moet betalen.

Termijn kinderalimentatie

De duur van de kinderalimentatie is wettelijk verankerd. Het is niet mogelijk hiervan af te wijken. U betaalt minstens tot het 21ste levensjaar alimentatie.

De periode tussen het 18de en 21ste levensjaar wordt beïnvloed door de economische zelfstandigheid van het kind. Hoe groter deze is, hoe minder u aan kinderalimentatie hoeft te betalen. Neem contact op met een advocaat alimentatie wanneer u meent dat u minder lang alimentatie hoeft te betalen, of dat de hoogte aangepast moet worden.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl