Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Echtscheidingsconvenant

Het echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst welke tussen u en uw ex-partner wordt gesloten. In deze overeenkomst worden alle afspraken omtrent financiën (en alimentatie), de woning, pensioen en de kinderen (in het ouderschapsplan) vastgelegd. Een advocaat alimentatie kan u advies geven over de inhoud of het convenant opstellen. Alle advocaten aangesloten bij De Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met het familierecht en staan u graag bij. Neem contact op met een van de advocaten voor direct advies.

Alimentatie

Afspraken omtrent alimentatie kunnen ook het beste in een echtscheidingsconvenant opgenomen worden. Door de afspraken hierin op te nemen wordt de alimentatieverplichting bindend. De rechter moet een convenant namelijk bekrachtigen (bevestigen). Mocht er in de toekomst een ex-partner niet voldoen aan de alimentatieverplichting, dan kunt u de afspraken afdwingen met verwijzing naar het echtscheidingsconvenant. U heeft een advocaat alimentatie nodig om het convenant in te dienen bij de rechtbank.

Vaststelling echtscheidingsconvenant

Meestal wordt een echtscheidingsconvenant opgemaakt door een advocaat alimentatie. Het is belangrijk dat alle gemaakte afspraken goed op papier worden gezet. Bij alimentatie moet u denken aan:

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl