Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Juridisch & Fiscaal advies

Wanneer u alimentatieplichtig of alimentatiegerechtigd bent, is het goed mogelijk dat u een juridisch of fiscaal advies nodig heeft. Een advocaat alimentatie kan u dit advies geven. Alle advocaten aangesloten bij De Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met het familierecht en staan u graag bij. Neem contact op met een van de advocaten voor direct advies.

Juridische en fiscale zaken:

Mediator of advocaat alimentatie

Wanneer u een goede verstandhouding met uw ex-partner belangrijk vindt, kunt u de alimentatieafspraken samen of met tussenkomst van een mediator regelen. Een mediator is onafhankelijk en onpartijdig. Wanneer er een conflict is ontstaan welke alleen via de rechter beslecht kan worden, heeft u een advocaat alimentatie nodig. Ook na mediation heeft u nog een advocaat alimentatie nodig, omdat de gemaakte afspraken bij de rechtbank moeten worden ingediend.

Betalingsproblemen

Wanneer u alimentatie ontvangt kan het voorkomen dat er betalingsproblemen ontstaan. Dit kan veroorzaakt worden door talloze oorzaken. Een advocaat alimentatie helpt u graag om de alimentatie te innen.

Alimentatie (her)berekenen

Het kan voorkomen dat de alimentatie niet goed berekend is. U kunt in sommige gevallen de alimentatie laten herberekenen. Alle advocaten alimentatie aangesloten bij De Landelijke Alimentatiedesk kunnen een alimentatieberekening maken voor u.

Draagkracht (her)berekenen

De alimentatie wordt berekend aan de hand van specifieke richtlijnen. De draagkracht speelt een grote rol bij de berekening. Een advocaat alimentatie kan de draagkracht van u én uw (ex-)partner berekenen.

Echtscheidingsconvenant

Een echtscheidingsconvenant is een document dat bij een echtscheiding wordt opgesteld en dat alle gemaakte afspraken bevat. Een advocaat alimentatie kan voor u het convenant opstellen en indienen bij de rechtbank.

Juridische procedure

Komt uw ex-partner de gemaakte afspraken niet na? U kunt dan, wanneer u er samen niet uitkomt, uw geschil aan de rechter voorleggen. Een advocaat alimentatie kan voor u een verzoekschrift bij de rechtbank indienen.

 

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl