Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Kinderen uit nieuwe relatie

De kinderalimentatie blijft in alle gevallen gelden voor ex-partners en hun kinderen uit het beëindigde huwelijk. Voor de partneralimentatie ligt dit anders. Op grond van het wettelijk stelsel vervalt de partneralimentatie als de ex-partner opnieuw trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat en in de meeste gevallen geldt hetzelfde in geval van samenwonen met een nieuwe partner. Maar wat met kinderen uit de nieuwe relatie? Een advocaat alimentatie kan u hieromtrent adviseren. Alle advocaten aangesloten bij De Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met het familierecht en staan u graag bij. Neem contact op met een advocaat alimentatie voor direct advies.

Alimentatieplicht

Als u als alimentatieplichtige kinderen krijgt bij een nieuwe partner, dan daalt uw draagkracht om de partneralimentatie aan uw ex-partner te voldoen. Dit kan een reden zijn om uw alimentatieplicht te verlagen. U heeft een advocaat alimentatie nodig om de alimentatieafspraken open te breken.

Bij de alimentatiegerechtigde kan er een situatie ontstaan (wanneer er nieuwe kinderen in het spel zijn), waardoor zijn of haar draagkracht verminderd. Het een en ander hangt af van de situatie of u in dat geval minder partneralimentatie hoeft te betalen. Een advocaat alimentatie kan u adviseren.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl