Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Mediator of advocaat alimentatie

Wanneer u via een echtscheiding als partners uit elkaar gaat, heeft u altijd een advocaat alimentatie nodig. Een procedure tot echtscheiding verloopt namelijk via de rechtbank. Scheiden via mediation is niet meer mogelijk. Over de afspraken die u samen moet maken bij een echtscheiding kan een mediator u van dienst zijn. Een advocaat alimentatie kan de gemaakte afspraken vervolgens in een verzoekschrift bij de rechtbank indienen.

Waar u geen advocaat alimentatie voor nodig hebt is het ontbinden (beëindigen) van een geregistreerd partnerschap.

Rol van de mediator

Bij mediation staat bemiddeling door een neutrale mediator centraal. De mediator begeleidt de gesprekken en onderhandelingen die volgen op een echtscheiding of geëindigd geregistreerd partnerschap. Zo kan een mediator bemiddelen bij het bepalen van de hoogte of termijn van de alimentatie. Ook wanneer u al bij de rechter bent, kunt u kiezen voor mediation. Lees meer over de mogelijkheden.

Wanneer een advocaat alimentatie?

Wanneer u er samen niet uitkomt en een mediator ook geen soelaas biedt, kunt u de rechtbank verzoeken uw geschil te beslechten en bijvoorbeeld de alimentatie vast te stellen. Wanneer u een dergelijke procedure wilt starten heeft u een advocaat alimentatie nodig. Een advocaat alimentatie stelt namens u een verzoekschrift op en dient het verzoekschrift in bij de rechtbank.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl