Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Nieuwe partner

Als u als alimentatiegerechtigde of als alimentatieplichtige een nieuwe partner krijgt en gaat samenwonen, is het mogelijk dat een van u een verzoek doet aan de rechtbank om de alimentatie te wijzigen. Uw financiële situatie of die van uw partner kan immers veranderen hierdoor. Een advocaat alimentatie kan u hieromtrent adviseren. Alle advocaten aangesloten bij De Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met het familierecht en staan u graag bij. Neem contact op met een advocaten alimentatie voor direct advies.

Wijziging alimentatie

De alimentatieplichtige die gaat samenwonen, trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, wordt geacht in zijn financiële situatie vooruit te gaan en dus meer alimentatie te kunnen betalen. Uw nieuwe partner betaalt immers doorgaans mee in de woonlasten e.d.

Voor de alimentatiegerechtigde houdt dit in bovengenoemd geval in dat er minder behoefte is aan alimentatie. Een advocaat alimentatie kan u adviseren hoe u hiermee om dient te gaan. Het kan namelijk voorkomen dat de alimentatieafspraken dienen te worden aangepast.

Eigen inkomen

In het geval uw nieuwe partner geen eigen inkomen heeft, is het mogelijk dat u als alimentatiegerechtigde juist minder draagkrachtig wordt, doordat uw nieuwe partner geen geld heeft en u uw partner wel moet onderhouden. Ook dan is het raadzaam het advies van een gespecialiseerde advocaat alimentatie in te schakelen.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl