Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Partneralimentatie verplicht

Naast kinderalimentatie kunt bent u in sommige gevallen ook partneralimentatie verplicht af te dragen. U moet dan uw ex-partner periodiek een bepaald geldbedrag betalen, omdat uw ex-partner zelf niet genoeg geld verdient om van te leven. Een advocaat alimentatie kan u helpen verweer te voeren tegen een verzoek tot alimentatie van uw ex-partner.

Partneralimentatie

Wanneer u door een echtscheiding of een beëindigd geregistreerd partnerschap uit elkaar gaat, dan kan het voorkomen dat uw ex-partner zelf niet genoeg geld verdiend om van te leven. Dit kan komen doordat hij of zij nooit heeft gewerkt of geen opleiding heeft gevolgd. U moet in dat geval uw ex-partner financieel blijven ondersteunen.

Hoe komt partneralimentatie tot stand?

Samen met uw ex-partner kunt u afspreken dat u alimentatie gaat betalen en hoeveel. U legt de gemaakte afspraken vast in het echtscheidingsconvenant of op schrift bij de notaris in het geval van een beëindigd geregistreerd partnerschap. Een advocaat alimentatie kan u helpen bij het maken en het opstellen van de afspraken op schrift.

Als u er samen niet uitkomt of wanneer u meent dat u geen partneralimentatie verplicht hoeft af te dragen, dan kunt u de rechter verzoeken de alimentatie vast te stellen. U heeft dan een advocaat alimentatie nodig.

Een verzoek tot alimentatie kan ook ingesteld worden als u al helemaal gescheiden bent en dacht geen alimentatie te hoeven betalen.


Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl