Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Recht op alimentatie

Als u getrouwd bent, betaalt u samen de kosten voor het levensonderhoud en de kosten die gemoeid zijn met kinderen (de onderhoudsplicht)

Inkomsten

Wanneer u van uw partner scheidt, kan het voorkomen dat u zelf niet meer genoeg inkomsten heeft om in uw levensonderhoud te kunnen voorzien. In veel gevallen zal de minst draagkrachtige ex-partner aanspraak kunnen maken op alimentatie. Alimentatie is een geldelijke periodieke uitkering. Een advocaat alimentatie kan u bijstaan alimentatie te verzoeken.

Twee soorten alimentatie


Er bestaan twee soorten alimentatie:

Hoogte alimentatie

Samen met uw ex-partner kunt u afspraken maken omtrent de hoogte van de alimentatie. Het afgesproken bedrag aan alimentatie moet u vastleggen in het echtscheidingsconvenant. Een advocaat alimentatie kan het echtscheidingsconvenant of een schriftelijke overeenkomst opstellen. Daarnaast kan een advocaat alimentatie bemiddelen tussen u en uw ex-partner.

Duur van de alimentatie

U kunt samen met uw ex-partner afspraken maken over de duur van de alimentatieverplichting. Als u hier niets over hebt afgesproken gelden de wettelijke termijnen. Een advocaat alimentatie kan voor u de alimentatietermijnen berekenen.

Gewijzigde situatie

Het is mogelijk dat er gedurende de alimentatietermijn omstandigheden ontstaan waardoor u wenst de alimentatie te wijzigen. U moet de rechter verzoeken de alimentatie te wijzigen. U heeft dan een advocaat alimentatie nodig.

Aanvragen alimentatie

Via een advocaat kunt u alimentatie aanvragen. Dit kunt u in overleg met uw ex-partner doen, of als u er samen niet uitkomt, via de rechtbank. Lees meer...

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl