Alimentatie intakebalie
088 629 00 40 (lokaal tarief)
Of stel uw vraag via WhatsApp
Landelijke Alimentatie Desk

Recht op partneralimentatie

Naast kinderalimentatie kunt u in sommige gevallen ook aanspraak maken op partneralimentatie. Uw ex-partner betaalt u dan een bepaald bedrag per maand, zodat u kunt voorzien in uw kosten voor het levensonderhoud. Meent u recht te hebben op partneralimentatie? Raadpleeg dan direct een advocaat alimentatie voor een advies op maat!

Partneralimentatie

Wanneer u door een echtscheiding of een beëindigd geregistreerd partnerschap uit elkaar gaat, dan kan het voorkomen dat u zelf niet genoeg geld verdient om van te leven. Dit kan komen doordat u nooit heeft gewerkt of geen opleiding hebt gevolgd. Uw ex-partner moet u in een dergelijk geval financieel blijven ondersteunen (onderhoudsplicht).

Hoe krijg ik alimentatie?

U kunt partneralimentatie verkrijgen door dit samen af te spreken wanneer u uit elkaar gaat. U legt de gemaakte afspraken vast in het echtscheidingsconvenant of op schrift bij de notaris in het geval van een geregistreerd partnerschap. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u de rechter verzoeken de alimentatie vast te stellen. U heeft dan een advocaat alimentatie nodig.

Een verzoek tot alimentatie kan ook ingesteld worden als u al helemaal gescheiden bent en dacht geen alimentatie nodig te hebben.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij de Landelijke Alimentatie Desk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 40(lokaal tarief)
Ook 's-avonds en in het weekend
Mail direct uw vraag via de website. Een advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Gespecialiseerd in alimentatie

  • 7 dagen per week bereikbaar

  • Ook pro deo mogelijk
Landelijke Alimentatie Desk krijgt een 7.4 van 10 op basis van 601 beoordelingen.
Alimentatie intakebalie: 088 - 629 00 40
Maandag t/m donderdag
08.00 tot 20:00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 18:00 uur

Zaterdag:
12.00 tot 16.00 uur

Zondag:
12.00 tot 16.00 uur

(tijdens feestdagen gesloten)


www.alimentatiedesk.nl